BeMine

Wonen op be-MINE

Wonen op be-MINE

Wonen op be-MINE

Het woongebied van be-MINE ligt op het voormalige houtpark van de mijn. Hier stapelde men vroeger het hout waarmee de mijngangen gestut werden. Er komen verschillende types van residentiële eenheden: appartementen, gezinswoningen, een woonzorgcentrum en assistentiewoningen. Het woonzorgcentrum en de eerste appartementen zijn klaar en opgeleverd. Zij vormen het eerste luik van de ontwikkeling van het woongedeelte. In totaal komen er meer dan 500 woongelegenheden, die over een periode van 10 jaar worden ontwikkeld.

In de woonwijk zelf is het rustig wonen. Het ontwerp van het woongebied zorgt echter voor een verwevenheid en een duidelijke aansluiting met het belevingsgedeelte in en rond het historische erfgoed. De nieuwe bewoners kunnen op wandelafstand cultuur beleven, zwemmen, winkelen, wandelen en fietsen op en rond de terril. Ook het Sporenpark vormt een belangrijke trekpleister. De naam van dit park verwijst naar een historische locatie: hier onderging het voormalige rangeerstation van de mijn een metamorfose. De oude sporenbundels en seininstallaties werden in een nieuw park geïntegreerd. Deze oorspronkelijke elementen bieden een venster op het verleden. Vanuit het park is er een prachtig zicht op de groene terrils en het unieke erfgoed. Het Sporenpark wordt een kleurrijke ontmoetingsplek voor buurtbewoners en passanten. Er zijn zitbanken en er is ruimte om te spelen.

Zalig wonen op be-MINE

Interesse in een appartement op be-MINE?
Vul het contactformulier in voor meer info, plannen en prijzen.

Foto's Edgard Vandebosch

Ex-mijnwerker koopt woning in Houtpark

Mijnwerker Marcel Cuypers, is een van de trotse eigenaars in ons nieuwbouwproject Houtpark. Hij kocht er een ruim appartement met prachtige zichten op de groene terril en op de mijn waar hij 20 jaar lang ondergronds vertoefd heeft. Nu, 25 jaar na de sluiting van de mijn, zal hij terugkeren naar de site waar hij zoveel mooie herinneringen aan heeft. Hij kijkt er alvast naar uit zijn oude dag te slijten in aanwezigheid van zijn kleinkinderen op de terrils, in het zwembad of in het retailcentrum dat op de site zal gerealiseerd worden.