Woonproject be-MINE

Woonproject be-MINE

30 mei 2016

Het woonproject op de oude mijnsite be-MINE in Beringen raakt maar niet van de grond. Op termijn moet het 'Houtpark' 500 woningen gaan tellen, maar de eerste twee appartementsblokken staan al maanden grotendeels leeg.  Algemeen directeur Koen Nulens van be-MINE blijft er wel in geloven.  "Als de overige projecten op de mijnsite op kruissnelheid komen, zal ook het woongedeelte wel los lopen. De nieuwe bewoners kunnen op wandelafstand cultuur beleven, zwemmen, winkelen, wandelen en fietsen op en rond de terril. Ook het Sporenpark wordt een belangrijke trekpleister. Vanuit het park heb je een prachtig zicht op de groene terrils en het unieke erfgoed. Het wordt een echte ontmoetingsplek, met zitbanken en ruimte om te spelen voor de kinderen".

Volgens Schepen Anne Wouters-Cuypers: "We gaan er vanuit dat de positieve ontwikkelingen op be-MINE op termijn een positieve impact hebben op het woonproject.  We hebben de verkavelingen in 2010 bewust in deelgebieden opgesplitst.  Dat maakt niet alleen een gefaseerde invulling mogelijk maar zorgt ook voor een verscheidenheid in woonaanbod".

Volgens Marcel Cuypers, de eerste bewoner op Houtpark: "Achteraf gaan er nog velen spijt krijgen dat ze hier niet eerder komen wonen zijn".

Bron: HBVL


Bijlage

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief