Symbolische boomplanting

Symbolische boomplanting

11 feb 2017

Met het planten van een boom tussen het hoofdgebouw en duikcentrum TODI is Landboom, onderdeel van de groep United Experts uit Heusden-Zolder, vrijdagnamiddag officieel van start gegaan op be-MINE.

United Experts kocht het hoofdgebouw van de mijn als kantoorruimte, maar voor het kantoor kon de boom niet geplant worden omdat er een verwaarloosde betonvlakte lag.

"We willen ons als boombeheerbedrijf letterlijk wortelen op be-MINE en hier ook mee opgroeien", zegt Toby Nauwelaers van Landboom. Het geklasseerde hoofdgebouw van de mijn - met als opschrift 'Société des charbonnages de Beeringen' (1912) - stond al langer te koop. De groep United Experts kampte met plaatsgebrek en was op zoek naar een andere locatie. Daarom werd een makelaarskantoor onder de arm genomen, dat het hoofdgebouw op be-MINE op het spoor kwam. United Experts is een advies- en studiebureau met onderdelen DLV (buitengebied), Profex (industrie), Landmax (natuur, bos en recreatie) en het pas opgestarte Landboom (boombeheer). 

Zij gaan zich vanaf nu tot binnen een half jaar allemaal vestigen op be-MINE. 

Te klein
"Onze huidige locatie in Heusden-Zolder was te klein geworden voor de 65 werknemers", zegt Raf Kempen, zaakvoerder van Landmax. "Hopelijk wordt Beringen, net als andere steden en gemeenten, een goede klant van ons. We hebben hen alvast een boom cadeau gedaan." Het is een moerascipres (taxodium distichem) geworden, een wat onverwachte keuze, maar een boom die geen goede bodem nodig heeft en snel tevreden is.

Bron: Het Laatste Nieuws

Bijlage

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief