Rozen bloeien

Rozen bloeien

28 jun 2019

Vorige vrijdag vond de inhuldiging plaats van de rozen op de Avonturenberg, de vroegere mijnterril in Beringen-Mijn.

Dit plechtige moment ging samen met het plaatsen van een infobord in samenzijn met de voorzitter en leden van de Rozenkring, de schepen van recreatie Jessie De Weyer, de sponsor DCM en de mensen van be-MINE, die een handje toestaken bij de aanplantingen.


Hondsrozen

Enkele jaren geleden merkte Michel Oyen, voorzitter van de Rozenkring, tijdens een wandeling op de Avonturenberg dat er spontaan hondsrozen bloeiden op deze plek. Dit bracht hem op het idee om aan de stad voor te stellen om ook andere oude, winterharde rozensoorten aan te planten. Na groen licht van de stad en een grondige analyse van de bodem werden in 2017 de eerste rozen aangekocht en aangeplant door de medewerkers van de Rozenkring. Vervolgens werden de rozen van de juiste zorgen voorzien!

De resultaten van deze inspanningen worden ondertussen zichtbaar. Gedreven door het succes kocht de stad dit jaar bijkomende planten aan die ondertussen ook al een plaatsje hebben gekregen op de Avonturenberg.

Schepen van recreatie Jessie De Weyer: “Het werd hoog tijd dat onze partners ook eens in de bloemetjes werden gezet. De wandelaars op de Avonturenberg kunnen nu genieten van prachtig bloeiende rozen. Dit project is een prima voorbeeld van efficiënte participatie en toont dat we, om mooie kleinschalige projecten te kunnen realiseren, samenwerking met creatieve en enthousiaste mensen moeten stimuleren.”

Michel Oyen: “Zonder de ondersteuning van de stad en commerciële sponsors had ik deze droom niet kunnen realiseren. Ik ben dankbaar dat ik die kans heb gekregen.”


Bron: Het Belang van Limburg 

Bijlage

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief