Recordjaar voor Mijnmuseum

Recordjaar voor Mijnmuseum

19 okt 2017

Dat mijnerfgoed in de lift zit, bewijzen de bezoekerscijfers van het Beringse Mijnmuseum. Van januari tot eind september mocht het museum 29.581 bezoekers verwelkomen, een stijging met goed 20 procent.

“We zitten al een vijftal jaar in een stijgende lijn, en bereiken dit jaar opnieuw een record”, zegt Filip Delarbre van het Mijnmuseum. “We zagen dit jaar opvallend veel scholen en Nederlanders bij onze bezoekers, en dat is niet vreemd, want in eigen land kunnen de Nederlanders geen mijnerfgoed meer bezoeken.”

Tegen 2020 zal het museum uitgroeien tot een echt Mijnbelevingscentrum, dat de toegangspoort moet vormen tot de mijnstreek in Limburg. Woensdagavond keurde de provincieraad daarvoor de samenwerkingsovereenkomst met Toerisme Vlaanderen goed. Hierdoor krijgt het project 3,6 miljoen euro voor de ontwikkeling van be-MINE PIT, waar bezoekers straks de kans krijgen om letterlijk in de voetsporen van de mijnwerkers te lopen tot het einde van hun shift. In een interactieve ondergrondsimulatie kan je dan ook de zware werkomstandigheden aan den lijve ervaren. Het Mijnbelevingscentrum mikt op 140.000 bezoekers per jaar. Detail: kolenwasserij II wordt een onderdeel van dat nieuwe Mijnbelevingstraject.


Bron: Het Belang van Limburg (mgn)

Bijlage

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief