Recordjaar

Recordjaar

24 jan 2018

Het aantal toeristen van Beringen bezoekt ging ook in 2017 weer in stijgende lijn. Het Mijnmuseum tekent weer een record op met 36.688 bezoekers. Daar zijn de bezoekers van de Mijnhappening en de Erfgoeddag nog niet bijberekend. Ook Sportoase haalt een record van 300.000.

"En dat is ruim boven de voorgestelde bezoekers van 250.000 die werden voorgesteld op een termijn van vijf jaar. Het klimcentrum Alpamayo klopt al af op 28.721 klimmers", zegt schepen van toerisme Gilbert Lambrechts.

Eerder was al bekend dat duikcentum TODI het goed deed met 20.000 duikers of snorkelaars en 1.500 duikinitiaties.

"Het aantal bezoekers van de Avonturenberg inschatten is moeilijk maar we schatten op 25.000 bezoekers per maand in de zomer. Ook het winkelcentrum scoort goed met 100.000 auto's per maand die de parking oprijden. En voor de fietsverhuur was 2017 ook al het beste jaar ooit", zegt schepen Lambrechts nog.

Toerisme Beringen hoopt de komende jaren nog op een grotere groei met de komst van be-MINE PIT, de uitbreiding van Alpamayo, de evenementenhal en nieuwe horeca op de site van be-MINE. be-MINE blijft nog altijd op zoek naar nieuwe partners om het attractiegehalte nog te verhogen. Ook is er een manager aangesteld die be-MINE toeristisch extra zal promoten in samenwerking met Toerisme Beringen.


Bron: Internetgazet.be

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief