Prestigieuze prijs op de MIPIM-beurs in Cannes

Prestigieuze prijs op de MIPIM-beurs in Cannes

17 mrt 2017

Beringen valt opnieuw in de prijzen. Deze keer wint het project be-MINE een belangrijke internationale award in het Franse Cannes. Gisterenavond werden de MIPIM awards uitgereikt op de gelijknamige internationale vastgoedbeurs in Cannes. De MIPIM awards zijn de Oscars van de vastgoedwereld.

Uit 215 inzendingen was het project be-MINE weerhouden in de categorie “Best Urban Regeneration Project”. Deze categorie onderscheidt reeds afgewerkte projecten of projecten in uitvoering, die in een belangrijke mate bijdragen tot de ontwikkeling van een stad en leiden tot sociale en economische vooruitgang. Uitstraling op de omgeving, duurzaamheid, het herbestemmen van erfgoed, toegankelijkheid en de integratie van het project in de lokale gemeenschap worden hierbij in rekening genomen.

Het geïntegreerd toeristisch en recreatief project be-MINE dat vandaag de noemer is van de ontwikkelingen van de private partners (LRM, DMI Vastgoed en Van Roey Vastgoed), de stad Beringen en de provincie Limburg had indruk gemaakt op de jury die de voorselectie maakte.  

Gisteren werd bekend dat be-MINE de felbegeerde award ook effectief mee naar huis mag nemen. Het aantal gerealiseerde jobs (300 op een totaal objectief van 500) heeft hier zeker toe bijgedragen. be-MINE won van de projecten Battersea Powerstation (Londen), MediaCityUK (Salford), en Nowadays (Amsterdam).

Bron: Internetgazet Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief