Nieuwe topattractie!

Nieuwe topattractie!

13 dec 2016

Dit weekend opent het klimcentrum Alpamayo de deuren. Het wordt één van de grootste en modernste klimcentra van Vlaanderen. Initiatiefnemer Jan Larosse uit Beringen gaf gisterenavond een rondleiding. Het klimcentrum is ondergebracht in de voormalige elektriciteitscentrale van de mijn en bestaat uit een klimhal en cafetaria. Voor be-MINE is dit alweer een nieuwe topattractie.

"De naam verwijst naar de mooiste berg ter wereld en in het klimcentrum kan zowel de geoefende als de onervaren klimmer terecht. Met een klimwand van 18 meter is het centrum ook geschikt voor internationale wedstrijden", zegt Jan Larosse trots.

Het klimcentrum oogt indrukwekkend mooi en is met respect voor de voormalige architectuur ingepast. De klimmersbar is ingericht in de voormalig stuurkamer van de centrale. Die ligt op 6 meter hoogte waardoor men doorheen de glas- en plexiwanden een mooi uitzicht heeft op de klimhal.

"Wij hebben flink geïnvesteerd om van dit klimcentrum meteen één van de modernste van België te maken. Zo zal er op alle wanden voorgeklommen kunnen worden. Meer dan 150 routes, zullen via een eigen app kunnen ingelezen worden naar naam, kleur en moeilijkheidsgraad. Enkele cijfers: 30.000 inserts voor de bevestiging van de grepen, 6500 grepen bij de opening dit weekend die we uitbreiden tot 10.000. Er zijn 56 touwbanen goed voor 2800 meter touw", gaat Jan verder.

Het klimcentrum is nog maar een eerste fase. Volgend jaar wordt er een boulderruimte gebouwd in het voormalig verluchtingsgebouw. Na de renovatie van de schachtbok in 2017 zal het team van Jan Larosse een opleidingscentrum uitvouwen voor werken op hoogte.

"We denken bijvoorbeeld aan glazenwassers en andere beroepen op grote hoogte. Bij de werken in de centrale hebben we nog veel ruimtes ontdekt en dat doet ons meteen dromen van een vierde fase waar we een speleo-parcours en een via ferrata willen bouwen", besluit Jan Larosse.


Bron: Internetgazet Beringen (http://www.internetgazet.be/beringen/klimcentrum-alpamayo-wordt-nieuwe-topattractie)


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief