Nieuwe horecazaak

Nieuwe horecazaak

15 sep 2017

Investeerder Orhan Gürbulak gaat het oude ophaalgebouw op be-MINE, waar vroeger de steenkool van diep in de mijn naar boven werd gehaald, omvormen tot horecazaak. Het gaat om een investering van 1,2 miljoen euro. Het schepencollege heeft zopas een stedenbouwkundige vergunning afgeleverd voor de herbestemming.

“De nieuwe horecazaak wordt een combinatie van herbestemming en nieuwbouw”, zegt Schepen Anne Wouters-Cuypers (CD&V). “Naast het gebouw komt een nieuw bouwvolume, waarin de verbruikerszaal en toiletruimtes ondergebracht worden. De gevels en het interieur van het ophaalgebouw worden zo veel mogelijk intact gehouden. In de binnenruimte blijft ook de ophaalmachine behouden. Deze bijzonder sfeervolle ruimte zal voornamelijk worden gebruikt voor speciale gelegenheden, events en recepties.”

“De horecazaak komt centraal op de site van be-MINE aan de grote parking, tegenover het winkelcentrum en aan de toegangsweg tot zwembad Sportoase en klimcentrum Alpamayo”, legt Orhan Gürbulak uit. “De bouwwerken starten de komende maanden, maar we willen het rustig aan doen. Ondertussen onderzoeken we nog hoe we de zaak het meest rendabel kunnen maken. Daarom stellen we als streefdatum voor de opening maart 2019 voorop. Onze bedoeling is tweeërlei. In de eerste plaats mikken we op de shoppers van de Be-Mine Boulevard. Daarvoor plannen we een gezellig cafeetje waar mannen iets drinken terwijl de vrouwen gaan winkelen. En waar de vrouwen achteraf met het hele gezin terechtkunnen voor een lichtere maaltijd. Het wordt echt geen Turks restaurant. Daarnaast is er in het gebouw een ruimte voor grote recepties met een capaciteit tot 300 personen. In de beginfase zal ons project zeker zes nieuwe jobs opleveren. Maar hoe het er exact gaat uitzien, staat nog niet vast.”


Bron: Het Belang van Limburg

Bijlage

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief