KBC Industrial Night Run voorgesteld tijdens wereldprimeur

KBC Industrial Night Run voorgesteld tijdens wereldprimeur

20 sep 2017

Het gigantische duikbassin van TODI in Beringen was gisteren het decor voor een wereldprimeur. Voor het eerst in de geschiedenis konden journalisten er op een persconferentie onder water vragen stellen en een drankje nuttigen. 

"Op die manier willen we de Industrial Night Run, die op 21 oktober plaatsvindt, voorstellen", vertelde organisator Stefan Vranckx tussen de tropische zoetwatervissen.

Nog geen jaar geleden werd het grootste duikcentrum van het land gevuld met 6.200.000 liter water. Gisteren mochten de journalisten tussen de autowrakken, grotten en mijngang duiken naar een persconferentie rond de Industrial Night Run. Op een metalen persmap konden ze alle informatie terugvinden, terwijl ze via een ingenieuze drinkbus zelfs een slokje Sprite konden drinken. Dankzij een microfoontje in hun volgelaatsmasker, was het zelfs mogelijk om vragen te stellen aan de organisatie. Na een korte oefensessie verliep deze persconferentie vlekkeloos.

Je zou als journalist bijna vergeten dat er op de persconferentie ook iets wordt voorgesteld. De Industrial Night Run van KBC is een belevingsloop op de industriële site van Beringen. Deelnemers lopen er rond de verlichte gebouwen en beklimmen er de mijnterril. Er zijn verschillende afstanden en je kan deelnemen in wedstrijdvorm, maar ook puur voor de fun. Elke deelnemer krijgt twee lichtgevende foamsticks en kan zich verder versieren met UV body paint, nagellak en haargel voor een prachtig effect. Het traject loopt naast het duikcentrum ook nog via de lagune en de 'Hill Climb'. Op 21 oktober kan je vanaf 18 uur terecht voor deze dolle loopbeleving. (BVDH)


Bron: Het Laatste Nieuws

Bijlage

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief