Hondenbier & frietjes

Hondenbier & frietjes

20 jul 2019

Op be-MINE in Beringen is vrijdag de eerste Limburgse hondenbar geopend. In deze pop-up zomerbar worden zowel baasjes als hun viervoeters in de watten gelegd. Met een frisse pint en echt hondenbier, tot hondenfrietjes met een sausje en zelfs pizza. Hondeneigenaars waren alvast unaniem: “Dit is een geweldig initiatief.”

Stefan Vranckx, initiatiefnemer van de hondenbar en zelf hondenliefhebber, wil vooral een oproep doen naar de horeca om hun terrassen open te stellen voor klanten met honden. “We kregen dit idee toen we hoorden dat mensen vaak op zoek zijn naar plaatsen waar ze met hun honden terechtkunnen”, zegt Stefan. “Ik heb zelf twee honden. En vaak word je raar bekeken als je ergens met je hond aankomt. Het leeft enorm onder de mensen, omdat tegenwoordig honden volwaardig deel uitmaken van het gezin.”

Stefan begint nu met deze pop-up om daarna te evalueren of mensen met honden daar echt behoefte aan hebben. “Ik wil wel meegeven dat de bediening van de baasjes en hun honden volledig gescheiden verloopt. We hebben een team dat de honden bedient, en een team om de klanten te bedienen. Achter op ons T-shirt kan je duidelijk zien wie je waarvoor kan inschakelen. Trouwens, dat is wettelijk vastgelegd, vandaar ook dat er twee bars langs elkaar staan. Het concept voldoet volledig aan de vereisten van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).”


Hondenmuziek

In de zomerbar wordt uw trouwe viervoeter als volwaardige cafébezoeker in de watten gelegd. Het hondenmenu lijkt zelfs op dat van de baasjes. Zo zijn er echte hondenfrietjes en mayonaise, koekjes, pizza en kippenboutjes. Maar er is ook speciaal hondenbier met een kip- of rundersmaakje. De organisatie heeft aan alles gedacht om de hondenbar zo 'dog proof' mogelijk te maken. De tafels staan drie meter uit elkaar, zodat de honden in alle rust hun pint kunnen drinken. En er is zelfs speciaal aangepaste hondenmuziek.

Mariska Hobo (28) is samen met haar mama Marion (54) vrijdag afgezakt vanuit Dilsen-Stokkem naar be-MINE om de hondenbar te bezoeken. “Dit is geweldig”, zegt ze. “Hondenbier heeft onze Dara nog nooit gedronken, een echte ontdekking blijkt nu. We hebben al een voorraad ingekocht voor tijdens de wandeling hier. Wij zijn alvast verkocht.”

Volgens de initiatiefnemers is de hondenbar dé ontmoetingsplaats waar honden en hun baasjes volop kunnen genieten. “Voor de warme dagen die er gaan aankomen hebben we zelfs een benevelingssysteem dat de honden fris moet houden”, zegt Stefan nog.

Vrijdag kwamen klanten afgezakt uit heel Limburg. Zoals ook Jessy Toelen (33) uit Heusden-Zolder: “Eindelijk eens een rustige plaats waar we met onze hond Bas (6) kunnen komen. We kunnen hem niet meer missen nu hij deel uitmaakt van ons gezin. Wij vinden dit een geweldig initiatief. Bas heeft genoten van de lekkere frietjes met kip. Zo fijn om te zien dat er ook aan de honden wordt gedacht.”

Ook Tom Bierkens uit Pelt komt zeker terug. “Mijn hond Kruimeltje heeft het hier naar zijn zin. Het is de eerste keer dat hij bier drinkt.” (lacht)

De Hondenbar blijft geopend tot zondag 4 augustus en is op weekdagen open van 14 tot 20 uur, in het weekend van 12 tot 20 uur.


Bron: Het Belang van Limburg

Bijlage

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief