Enorme interesse voor Retailpark op be-MINE

Enorme interesse voor Retailpark op be-MINE

16 jan 2015

BERINGEN, 16 januari 2015. Na het verkrijgen van de nodige vergunningen voor de bouw van een retailpark op de mijnsite van Beringen werd eind vorig jaar gestart met de verhuur van de panden. Met de commerciële trekkers van het park werd in een recordtijd een contract afgesloten zodat de verwachting is dat het park binnen enkele weken volledig zal ingevuld zijn.

In augustus van 2013 werd een socio-economische machtiging verleend door stad Beringen voor de realisatie van een retailpark met een verkoopsoppervlakte van 15.000m². Hierdoor werd groen licht gegeven voor de ontwikkeling van een winkelcomplex op de mijnsite.

be-MINE nv sloot op 10 april 2014 een samenwerkingsovereenkomst met Retail Estates nv met het oog op de realisatie van een retailpark. Deze samenwerking werd geconcretiseerd door de oprichting van een projectvennootschap “Mijn Retail nv”. In deze samenwerking zal be-MINE verantwoordelijk blijven voor de realisatie van het winkelproject tot en met de oplevering van de handelspanden en omliggende infrastructuur.  Retail Estates zal instaan voor de volledige financiering van de bouwwerken (geschat op 11 mio EUR), maar mobiliseert tevens ook haar uitgebreid netwerk voor de commercialisatie en het beheer van het retailpark.

Met het aantrekken van Retail Estates verzekert be-MINE dat zowel het beheer als de verhuringen van de winkelpanden geconcentreerd blijven bij één partij en de lange termijn gesprekspartner voor stad Beringen en de lokale middenstand reeds in een vroeg stadium betrokken wordt.

In het najaar van 2014 ten slotte verkreeg be-MINE de stedenbouwkundige vergunning voor de bouw van het park zodat er kon worden overgegaan tot bindende overeenkomsten met retailers. De interesse was vanaf het begin zeer hoog aangezien voor veel retailers Beringen een zogenoemde “blind spot” is.

De retailers welke een contract hebben getekend zijn “Brico, Albert Heijn, AVA, Vandenborre, Lola&Liza, en Bent”; dit voor een totale verhuurde oppervlakte van 10.500 m². Momenteel lopen ook finale onderhandelingen voor het saldo van de beschikbare oppervlakte zodat de verwachting is dat nog voor  de lente het volledige park zal zijn ingevuld.

De voorbereidende werken voor de bouw werden inmiddels opgestart. De opening van het retailpark is voorzien in september van 2015.  De totale investeringskost bedraagt 20 mio EUR.


Maurice Webers, Burgemeester Stad Beringen :

“In 2014 hadden we met het zwembad een eerste grote opening op de mijnsite. Met de oplevering van de eerste 12 appartementen op Houtpark in februari, de opening van het woonzorgcentrum residentie Sporenpark in mei en het retailpark in september worden er in 2015 opnieuw concrete stappen gezet in de herbestemming van de voormalige mijnterreinen van Beringen.”


Koen Nulens, Algemeen directeur be-MINE :

“be-MINE komt nu echt in een stroomversnelling met concrete verwezenlijkingen op het terrein. De eerst volgende mijlpaal is de oplevering van 12 luxe appartementen eind februari op Houtpark. Wonen, winkelen en ontspannen op de grootste erfgoedsite in Vlaanderen is het unieke van dit project.”


Jan De Nys, Gedelegeerd bestuurder Retail Estates :

“Het winkelpark zal zorgen voor heel wat tewerkstelling. In het voorjaar van 2015 zal Mijn Retail hiertoe een Jobdag organiseren waar alle retailers aanwezig zullen zijn.”

 

Voor meer informatie:


Retail Estates nv
Jan De Nys
Gedelegeerd bestuurder
T:  0475 27 84 12


be-MINE nv
Koen Nulens
Algemeen directeur
T:  0479 32 01 43

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief