Eerste zomerbar opent

Eerste zomerbar opent

12 jul 2019

Op de voormalige mijnsite in Beringen-mijn opent vzw be-MINE beheer vanmiddag de zomerbar be-MINE Summer. Tot en met 21 juli kan u er terecht voor heerlijke cocktails, lekkere snacks en gezellige thema-avonden.

Volgens de organisatoren be-MINE beheer, de Beringse dienst toerisme en de stad Beringen, beschrijft de zomerbar zichzelf als een plek van gelukzaligheid, verbondenheid, ontspanning en vermaak voor jong en oud. De locatie is in elk geval strategisch goed gekozen. Naast het reeds bestaande mijnmuseum en het toeristisch onthaal openden de voorbije jaren verschillende attracties de deuren. Denk maar aan Sportoase be-MINE, klimcentrum Alpamayo, duikcentrum TODI, de Avonturenberg en daarnaast het shoppingaanbod van be-MINE Boulevard. Vorige maand opende de Clip 'n Climb, een klimzaal voor de allerkleinsten. Maar hier stopt het niet. Volgende maand opent Mia Mensa, een sfeervolle horecazaak gelegen vlak aan de parking van be-MINE Boulevard. De elektriciteitscentrale wordt omgebouwd tot een eventruimte die klaar zal zijn in het najaar van 2019. De restauratiewerken aan Kolenwasserij 4 zijn opgestart en ook de werken aan het scholencomplex 'Straf!' vatten binnenkort aan.


Vakantiegevoel

“be-MINE is een site in beweging”, zegt voorzitter vzw be-MINE beheer Werner Janssen. “Naast de bestaande attracties moeten evenementen van be-MINE een levende site maken, zowel overdag als 's avonds. Zo kunnen Beringenaren genieten van dat heerlijk vakantiegevoel dichtbij huis. Het openingsweekend staat volledig in het teken van gezinnen met kinderen. Dan wordt het terras van de zomerbar uitgebreid met tal van attracties. Kinderen kunnen er klimmen, springen en zweven. Zo hebben we een volledige programma klaar met tal van eetavonden en optredens. Als afsluiter, op 21 juli, hebben we gekozen voor een Belgische dag met friet en stoofvlees, een streekbiertje en echte meezingers van de L&M Band. We willen van Beringen, en be-MINE in het bijzonder, een plek maken waar iedereen zich thuisvoelt”, aldus Janssen.

Bijlage

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief