De KBC Industrial Night Run

De KBC Industrial Night Run

23 okt 2017

Het industrieel erfgoed van Beringen was zaterdagavond het decor voor de derde editie van de KBC Industrial Night Run. Door de kleurrijke verlichting, thematische geluiden en rookeffecten kwamen de oude gebouwen weer tot leven. De organisatie stelde ook twee nieuwigheden voor: The Running Stimulator en intelligente medailles.

In de aanloop naar de loop liet de organisatie op een spectaculaire persconferentie onder water al weten dat het duikcentrum TODI opgenomen zou worden in het parcours. Ook een nieuwigheid was dat je als deelnemer voor het eerst de vijf kilometer al wandelend kon afleggen. De loopwedstrijden waren nog steeds vijf of tien kilometer lang, met de klimtijd op de mijnterril als indicator voor het resultaat. Meer dan 2.000 mensen scheven zich in. Het event houdt van primeurs en nieuwigheden. Dat bleek andermaal met de inbreng van ‘The Running Stimulator’, een koker waarin een spiraallicht over een afstand van 135 meter voorzien werd. De lichtspiraal in drie kleuren ging aan twaalf kilometer per uur, wat een goede loopsnelheid is.  

Ook de medailles die achteraf werden uitgedeeld, werden speciaal ontworpen met de bijhorende ‘glow in the dark’-accenten. De medaille lijkt immers blauw van kleur, maar als de kleur in het donker plots groen werd, wist je dat je een goede tijd gelopen hebt.


Bron: Het Laatste Nieuws - (BVDH)

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief