Beste landschapsproject 2016

Beste landschapsproject 2016

24 dec 2016

Het speellandschap op de mijnterril in Beringen is uitgeroepen tot het beste landschapsproject van 2016, wereldwijd zelfs. De wedstrijdorganisator Landscape Architects Network verkoos het Beringse mijnproject voor zijn originele speelse manier om industrieel erfgoed te beleven.”

Schepen Gilbert Lambrechts is terecht trots op de prestigieuze architectuurtrofee. “In de top tien staan projecten uit de hele wereld. Dat wij met ons speellandschap internationaal bekroond worden, is een ongelooflijke publiciteit voor Beringen en de projecten op de mijnsite”, zegt hij.

Grenzen opzoeken

De website Landscape Architects Network maakt elk jaar een lijst op van de meest creatieve realisaties die wereldwijd de grenzen van landschapsarchitectuur opzoeken. Dit jaar wordt de lijst met stip aangevoerd door het speellandschap in Beringen, een project van architectenbureau Omgeving en Carve. In de top tien staan projecten uit Zweden, Peking, Las Vegas, Memphis en het Verenigd Koninkrijk. 

“Wedstrijdorganisator Landscape Architects Network is een populair internationaal forum, dat vooral op vlak van vernieuwing actief is”, zegt Steven Petit van studiebureau Omgeving. “Deze prijs is voor ons ook een springplank om onze internationale ambities waar te maken.” 

Internationaal 

Het winnende ontwerp van het speellandschap op de zestig meter hoge mijnterril geeft aan dat de ontwerpers goed bezig zijn. “Het speellandsschap wordt nu in de hele wereld in de kijker gezet. Daarmee krijgen we ook op andere websites steeds meer belangstelling. We zijn dus op de goede weg naar internationale erkenning voor ons werk. Pas nog hebben we een wedstrijd in Vietnam gewonnen. We krijgen nu ook meer sollicitaties van buitenlandse studenten.” 

Ook schepen van Toerisme Gilbert Lambrechts glundert. “Na enkele incidentjes in het begin kreeg het speellandschap lof van alle kanten. Met dit project worden we nu op de wereldkaart geplaatst. Een enorme publiciteit voor Beringen en be-Mine. Onze projecten scoren goed: het retailpark werd onlangs verkozen tot beste van België, met ons duik- en klimcentrum lokken we mensen van ver buiten de provincie en met het speellandschap wedijveren we met wereldsteden.” (rv)

Bron: Het Nieuwsblad

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief