Beringen in volle expansie

Beringen in volle expansie

19 dec 2015

De vroegere mijngemeente is op kruissnelheid gekomen in zijn ontwikkeling op diverse domeinen en is op weg naar beloftevolle horizonten.  Eén van de speerpunten is het mijnverleden dat al enige jaren de voedingsbodem is voor de toekomst met vele troeven.

be-MINE ALS GANGMAKER

"De uitbouw van de mijnsite onder de noemer be-MINE is een sterke gangmaker die de stad op weg zet naar een opvallende ontwikkeling", dat zegt burgemeester Maurice Webers met veel overtuiging.  "Het Mijnmuseum is al langer open maar nu zijn ook het shoppingcenter en het zwembad extra aantrekkingspolen.  Volgend jaar volgen de Avonturenberg en het duikcenter.  In Beringen-centrum zet de verhuis van de scholen naar de nieuwe campus een vernieuwingsproces in gang op het vlak van wonen en handel.  Het nieuwe SAC komt er op de collegesite.  We vergeten zeker niet de kernen van de deelgemeenten die ook aandacht en ondersteuning verdienen in hun verdere ontwikkeling".

Dat Beringen groeit is ook te merken aan het aantal inwoners.  Dit jaar werd de 45.000ste Beringenaar gehuldigd.  Dat is symbolisch voor de groei al gaat die expansie ook verder op economisch vlak met de ontwikkeling van industriezone Ravenshout-Noord.

(De weekkrant is de weekendeditie van De Zondag)


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief