be-MINE verkrijgt bouwvergunning voor het Retailpark

be-MINE verkrijgt bouwvergunning voor het Retailpark

28 okt 2014
BERINGEN, 28 oktober 2014. De stad Beringen heeft de stedenbouwkundige vergunning voor de bouw van een retailpark op de voormalige mijnsite afgeleverd. Hierdoor kan de bouw nog voor het jaareinde starten en wordt er opnieuw een concrete stap gezet in de herbestemming van de voormalige mijnterreinen van Beringen.

In augustus van 2013 werd een socio-economische machtiging verleend door stad Beringen voor de realisatie van een retailpark met een verkoopsoppervlakte van 15.000m². Hierdoor werd groen licht gegeven voor de ontwikkeling van een winkelcomplex op de mijnsite.
be-MINE nv sloot op 10 april 2014 een samenwerkingsovereenkomst met Retail Estates nv met het oog op de realisatie van een retailpark. Deze samenwerking werd geconcretiseerd door de oprichting van een projectvennootschap “Mijn Retail nv”.
In deze samenwerking zal be-MINE verantwoordelijk blijven voor de realisatie van het winkelproject tot en met de oplevering van de handelspanden en omliggende infrastructuur. Retail Estates zal instaan voor de volledige financiering van de bouwwerken (geschat op 11 mio EUR), maar mobiliseert tevens ook haar uitgebreid netwerk voor de commercialisatie en het beheer van het retailpark.
Met het aantrekken van Retail Estates verzekert be-MINE dat zowel het beheer als de verhuringen van de winkelpanden geconcentreerd blijven bij één partij en de lange termijn gesprekspartner voor stad Beringen en de lokale middenstand reeds in een vroeg stadium betrokken wordt.
Met het afleveren van de stedenbouwkundige vergunning door de stad Beringen kan de bouw van het retailpark gestart worden.
De vergunde werken omvatten niet enkel de bouw van de winkelpanden maar ook de uitbreiding van de centrale parking tot 700 parkeerplaatsen en de nodige wegenis. Bij het ontwerp van het park is er rekening gehouden met de integratie van de winkelpanden op de site tussen de terril en de beschermde gebouwen. Een groen dak zorgt niet enkel voor een regenwaterbuffering maar ook voor een naadloze overgang tussen de groene omgeving van de terril en het mijnterrein. Ook hout zal prominent aanwezig als afwerkingsmateriaal verwijzend naar het hout dat als stutmateriaal in de mijn werd gebruikt.
Met de realisatie van het retailpark wordt er opnieuw een concrete stap gezet in de herbestemming van de voormalige mijnterreinen van Beringen. De opening van het retailpark is voorzien in september van 2015.
Het winkelpark zal zorgen voor heel wat tewerkstelling. In het voorjaar van 2015 zal Mijn Retail daartoe een Jobdag organiseren waar alle retailers zullen aanwezig zijn.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief