be-Mine en Retail Estates sluiten een samenwerkingsovereenkomst met het oog op de realisatie van het retailpark.

be-MINE en Retail Estates sluiten een samenwerkingsovereenkomst met het oog op de realisatie van het retailpark.

10 jun 2014

BERINGEN, 16 april 2014. be-MINE nv en Retail Estates nv sloten op 10 april 2014 een samenwerkingsovereenkomst met het oog op de realisatie van een retailpark met een verkoopsoppervlakte van 15.000 m² waarvoor op 14 augustus 2013 een socio-economische machtiging werd verleend door de stad Beringen. De partners zullen eerstdaags een projectvennootschap “Mijn Retail nv” oprichten die na het bekomen van de vereiste vergunningen streeft naar het opleveren van de winkelpanden in het derde trimester van 2015.

Door de samenwerkingsovereenkomst zet be-MINE opnieuw een concrete stap in de herbestemming van de voormalige mijnterreinen van Beringen. 

Met het aantrekken van Retail Estates verzekert be-MINE dat zowel het beheer als de verhuringen van de winkelpanden geconcentreerd blijven bij één partij en de lange termijn gesprekspartner voor stad Beringen en de lokale middenstand reeds in een vroeg stadium betrokken wordt.

In deze samenwerking zal be-MINE verantwoordelijk blijven voor de realisatie van het winkelproject tot en met de oplevering van de handelspanden en omliggende infrastructuur.  Retail Estates zal instaan voor de volledige financiering van de bouwwerken (geschat op 11 mio EUR), maar mobiliseert tevens ook haar uitgebreid netwerk voor de commercialisatie en het beheer van het retailpark.

De ontwikkeling van het winkelproject is slechts één van de invullingen op de voormalige mijnsite van Beringen. In bijlage van dit bericht wordt een overzicht gegeven van het totaalproject met de nodige duiding bij elk van de onderdelen.

Het volledige project be-MINE is goed voor een investering van 150 miljoen euro en 500 jobs, dit exact 25 jaar na de sluiting van de mijn van Beringen. 


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief